• Op de Kerstmarkt in Loppersum presenteren we ons als GV-ers met een ‘Proathouk’. Dat levert veel gesprekken aan de statafel op, maar ook op de Kerstmarkt zelf. Mensen willen in die setting hun verhalen rond schade en versterking wel kwijt.
  • Dankdagdienst Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Zuidhorn waarin ik voorganger ben leidt tot uitnodiging van en verhaal voor Christelijk Agrarisch Jongerencontact in Middelstum op 15 februari: wonen, werken en eigen bedrijf komen dan bij elkaar.
  • Basisschool Slochteren; groep 4+5. Project ‘Er gaat niets boven Groningen’ raakt sterk aan gaswinning en de gevolgen daarvan. Veel vragen van kinderen die er voor een deel ook zelf thuis mee te maken hebben. Op 6 maart een ontmoeting met deze groepen gehad in hun eigen klas.

Op 13 maart kinderbiddagdienst in Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Schildwolde over ‘omgaan met de aarde’ en o.a. ook de gaswinning. Dat sluit mooi aan bij die morgen op de basisschool.

• Rond kerkdiensten, zelfs wel eens huilende mensen in de regio; afspraak maken als mensen daar voor open staan.

Zeker ook weer na beving Westerwijtwerd als gebedspunt in dienst

• KAART ‘DANSENDE KOE MET PIMPELMEZEN’ op basis van schilderij van kunstenares Lydia Jonkman uit Siddeburen. Deze kaart krijg ik als ‘dank je wel’ van de kinderen van de basisschool in Slochteren.
  • Steeds meer sprekend: een dansende koe, een koe met plezier,

te midden van bloeiende bloemen en gekleurde weilanden en akkers.

• Nu in Groningen: onrustige koeien door de trillingen, we zien de kleur niet meer door alle gestress en gedoe.
  • Terugverlangen naar de Groningse scherpe kleuren: rood, groen en blauw.
  • GVA werkt met jullie mee om mensen te ondersteunen in het terugvinden van kleur in hun leven en samenleven