Platform Kerk en Aardbeving organiseert zondag 26 juni de Groningenzondag, op vooravond van de openbare parlementaire verhoren.

Oproep: bid mee voor het menselijk leed in Groningen als gevolg van aardbevingsproblemen. Juist nu er weer zoveel opgerakeld wordt door recent nieuws over gas.Lees meer op onze website

(Ver)wachten 
Christiaan Kanis, voorzitter van Platform Kerk en Aardbeving, is predikant van bewoners in de dorpen Loppersum, Garrelsweer, Zeerijp, Stedum en Ten Post. Hij ziet mensen in voortdurende wachtstand.
‘Je mag toch verwachten dat de overheid uiteindelijk over de brug komt? Dat er erkenning komt? Mijn belangrijkste taak in de aardbevingsproblematiek lijkt soms wel het temperen van verwachtingen. Gelukkig zijn er na tien jaar ook lichtpuntjes. Inmiddels wonen er mensen in versterkte huizen of hebben uitzicht op het einde van procedures. Maar wat heeft het lang geduurd.’

‘Gelukkig weten kerken wat ‘verwachten’ is: hoop koesteren in de rauwe werkelijkheid van dit tijdelijke bestaan. Dat mogen we ook blijvend in de aardbevingsproblematiek doen. Daarom roepen we alle kerken op om dit onderwerp jaarlijks in het gebed mee te nemen op Groningerzondag op zondag 26 juni. Daags erna beginnen de openbare verhoren van de Parlementaire Enquêtecommissie. We hopen dat u samen wil bidden om recht en erkenning.’
Lees hier meer.

Keukentafelgesprekken: praat mee!
We willen als inwoners van het aardbevingsgebied samen in gesprek. Het doel: elkaar versterken en begripvol ondersteunen bij het omgaan met de aardbevingsschade en de versterkingsoperaties in onze dorpen. Gedacht wordt aan een ‘keukentafelgesprek’. Of het op die manier kan, hangt van de groepsgrootte af. Anders kunnen we bijeenkomen in een dorpscentrum of dorpshuis.

Het eerste gesprek vindt op 18 juli plaats aan de keukentafel van emeritus-predikant (doopsgezind) Rinie Meihuizen in Kantens. Als de groep groter is dan zes personen, dan wijken we uit naar ’t Schienvat. Interesse: neem contact op met Meihuizen. Contactgegevens onderaan deze nieuwsbrief. Lees meer. 

Zeven Tweede Kamerleden in Loppersum én in een kerk
Onze Tweede Kamer investeert veel tijd om uit te zoeken wat er de afgelopen zestig jaar in Groningen is gebeurd. Wat is de fysieke schade en welke ellende heeft de bureaucratie en versterkingsoperatie veroorzaakt?

De delegatie uit Den Haag kwam op 25 en 26 april naar Loppersum om met geestelijk verzorgers te praten. Ze waren benieuwd naar de ‘Proatbus’ en het werk van Marjo van Bergen en haar team bij Geestelijke Verzorging Aardbevingsgebied Groningen (GVA). Platform Kerk en Aardbeving heeft geholopen bij het organiseren en faciliteren van deze bijeenkomst. Lees hier het verslag van de commissie over het bezoek aan het noorden.

In Den Haag gaan eind juni de deuren open, waarin betrokkenen van de afgelopen decennia openbaar worden verhoord. Wij zijn heel benieuwd wat daar uitkomt. Wij willen er bij zijn. Wilt u samen met ons naar Den Haag? Laat het ons dan weten.
Jako Jellema, lid PKA en lid GGB. Lees meer.

Redactie nieuwsbrief
De redactie van de nieuwsbrief is overgenomen door emeritus-predikant Rinie Meihuizen. Als u als kerkgemeente of als predikant/kerkelijk werker/kerkenraadslid iets zou willen melden in de brief, laat het dan weten. Lees hier meer. 

Correspondentieadres: N. C. Meihuizen, Kerkhofsweg 27, 9995 PL Kantens. Tel: 0595-552032, e-mailadres: n.c.meihuizen@kpnmail.nl.