Aankondiging: Na het rapport van de parlementaire enquête in gesprek met Stieneke van der Graaf en Marjo van Bergen.

De vraag: Hoe houden we elkaar als gemeenschap zo goed mogelijk houvast?

Datum: 22 mei | 10.00 tot 15.00 uur | Badweg 20 Loppersum | incl. lunch

Afgelopen dinsdag kwamen minister-president Mark Rutte en staatssecretaris Hans Vijlbrief van Mijnbouw naar Groningen om als kabinet te reageren op de heldere conclusies van de Parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen.

We willen graag in gesprek met elkaar over hoe je als (geloofs)gemeenschappen omgaat met de impact van alles rondom het gasdossier. Hoe kun je er zijn voor mensen die door de impact van blijvend destructieve gebeurtenissen in uitzichtloze situaties zijn beland en een gevoel van veiligheid of geborgenheid missen?

Bij dit gesprek zijn de volgende twee personen:


Stieneke van der Graaf, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie en lid van de Parlementaire enquêtecommissie. Tijdens de bijeenkomst deelt Stieneke iets over haar persoonlijke betrokkenheid bij het rapport.


Marjo van Bergen, geestelijk verzorger in het aardbevingsgebied.
Marjo werd in de toespraak van Vijlbrief expliciet genoemd en was dinsdagavond te gast bij Op1. Zij zal delen hoe zij vanuit haar expertise houvast en steun biedt.

Let op: In verband met de lunch is opgave noodzakelijk. Mail dit voor 9 mei naar: secretaris@kerkenaardbeving.nl.

Wanneer: maandag 22 mei van 10.00 tot 15.00. Inclusief koffie en lunch. 
Waar: Gebouw van Waardevol Leven, Badweg 20, 9919 JC, Loppersum
Kosten: Geen. We verwachten bij deelname participatie in het gesprek.


Kent u mee mensen die belangstelling hebben voor deze incidentele nieuwsbrief? Stuur de mail dan door. Aanmelden kan hier. 

Tot slot: noteer de datum Groningenzondag 11 juniZolang de gevolgen van de gaswinning zo duidelijk merkbaar blijven als nu, organiseren we als platform Kerk en Aardbeving in juni elk jaar een Groningenzondag.

We vragen dan aan alle kerken in het gebied aandacht voor de voortdurende problematiek in het gebied.
Foto’s: Stieneke van der Graaf (credits: Anne-Paul Roukema), Marjo van Bergen (credits: GVA), Stoelen in kerk (credits: Pixabay), kerk Klein-Wetsinge (credits: Wouter Hoving)