Op 26 juni organiseert Platform Kerk en Aardbevingen opnieuw een Groningenzondag. Een dag waarin we kerken oproepen om te bidden voor de bewoners van Groningen, die leven met onzekerheid, verdriet of boosheid vanwege de aardbevingsproblematiek. Bewoners die het wachten beu zijn.

Als kerken weten we wat (ver)wachten is. We weten wat het is om hoop te koesteren in de rauwe werkelijkheid van dit tijdelijke bestaan. We weten wat het is om te leven in een wereld die niet volmaakt is en waar onrecht heerst. En tegelijk weten we ook wat het is om hoop te hebben. Hoop te koesteren en uit te dragen. En dat mogen we ook blijvend in de aardbevingsproblematiek doen. Daarom roepen we alle kerk op om dit onderwerp jaarlijks in het gebed mee te nemen op Groningerzondag. Die zal dit jaar zijn op zondag 26 juni.

Deze Groningerzondag valt dit jaar precies op de zondag voordat de openbare verhoren van de Parlementaire Enquêtecommissie gaan beginnen. We hopen dat u dit in uw gebed wil meenemen. Zo mogen we als kerken samen blijven bidden om recht en erkenning.