Op deze pagina staat de brief gericht aan de kerkelijke gemeenten om de klokken bij de aanvang van de fakkeloptocht op 19-1-2018. In dit bericht staat een lijst van gemeenten die toegezegd hieraan mee te doen.

Luiden van (kerk)klokken vrijdag 19 januari ’18

Groningen, 17 januari ’18

Vrijdag 19 januari a.s. vindt de tweede fakkeltocht plaats in Groningen. Dit als reactie op de hevige beving van maandag 8 januari jl. en de voortslepende nadelige gevolgen van de gaswinning. “Groningen is het zat! Genoeg = genoeg,” is het motto!

De fakkeltocht begint vrijdag a.s. 19:30 uur, op de Vismarkt in Groningen.

Platform Kerk & Aardbeving ondersteunt de fakkeltocht. Zij roept daarom kerken, in en buiten Groningen, op de (kerk)klokken te luiden als teken van solidariteit, als signaal naar de regering dat er meer dan genoeg onrechtvaardig leed is geleden en ter ondersteuning van de gedupeerden. Op die manier is het mogelijk om op afstand mee te lopen met de fakkeltocht.

Een bekend gebruik is dat tijdens bijzondere gelegenheden kerkklokken werden geluid. In Groningen voltrekt zich een voortdurende ramp, waarvan niemand weet hoe lang deze aanhoudt en hoe ernstig de gevolgen uiteindelijk zullen zijn. Het is een nationale ramp met regionale slachtoffers. De veiligheid van veel Groningse gezinnen is in het geding. Daarom roept het Platform Kerk & Aardbeving kerken in Groningen en daarbuiten op vrijdag 19 januari a.s. om 19:30 uur, minimaal 5 minuten, klokken te luiden.

Op die manier ondersteunt het Platform Kerk & Aardbeving de fakkeltocht. Wil zij een signaal duidelijk maken naar de regering dat er meer dan genoeg onrechtvaardig leed is geleden. Vooral wil zij met het laten luiden van kerkklokken de gedupeerden ondersteunen.

Als u de klokken van uw kerk luidt of laat luiden in verband met deze actie kunt u melden op

platformkerkaardbeving@gmail.com

Hier kunt u ook terecht voor vragen.

Luidt met ons mee voor Groningen! #luiden4groningen

Namens Platform Kerk & Aardbeving,