De projectgroep Geestelijke Verzorging Aardbevingsgebied Groningen zoekt twee geestelijk verzorgers (ieder 18 uur per week voor 1 jaar).

Jouw werkplek De projectgroep Geestelijke Verzorging Aardbevingsgebied Groningen is een initiatief van het Platform Kerk & Aardbeving. In de projectgroep participeren Platform Kerk & Aardbeving, Provinciale Raad van Kerken Groningen & Drenthe, Humanistisch Verbond Groningen, Protestantse Gemeente te Groningen, Bisdom Groningen & Leeuwarden en Solidair Groningen & Drenthe. Het team van geestelijk verzorgers in het aardbevingsgebied is nieuw. De twee aan te stellen geestelijk verzorgers zijn de eerste pioniers die dit team gaan vormen. We zoeken binnen het team naar een spreiding in levensbeschouwing.

Wat ga je doen? Je richt je primair op de bewoners van het aardbevingsgebied door: • het bieden van interventies die passend zijn bij de existentiële crisis en zingevingsvragen onder bewoners; • betekenisgeving te vertolken en te duiden vanuit de levensbeschouwelijke traditie van de bewoners; • gesprekspartner te zijn voor bewoners en relevante organisaties; • ontwikkelingen van trainingen voor vrijwilligers en professionals op het gebied van existentiële coping. Daarnaast ontwikkel je een van een plan van aanpak om bewoners en organisaties de komende jaren te voorzien van geestelijke verzorging.

Wat breng je mee? • je beschikt over een afgeronde passende HBO/WO opleiding; • je bent (adspirant) lid van de beroepsvereniging VGVZ of je bent bereid dit te worden en staat ingeschreven in het kwaliteitsregister SKGV; • je hebt ervaring in het omgaan met existentiële crises en levensbeschouwelijke interventies; • je hebt affiniteit met de presentiebenadering; • je kunt inter-levensbeschouwelijk te werken; • je hebt kennis van het aardbevingsgebied en haar bewoners; • je kunt in teamverband werken; • je bezit een rijbewijs.

Dit bieden wij Wij bieden een functie die zichzelf moet verwerven en waarbij alle ruimte is om deze functie vorm te geven. Er is inhoudelijke ondersteuning vanuit de projectgroep Geestelijke Verzorging in het Aardbevingsgebied Groningen. Facilitaire ondersteuning is er vanuit Solidair Groningen & Drenthe. Voor deze functie volgen we de arbeidsvoorwaarden van de CAO Ziekenhuizen.

Meer weten? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gerard Agterkamp, Solidair Groningen & Drenthe tel. 06 22907123 en ds. Tiemo Meijlink, Protestantse Gemeente te Groningen tel. 050 5792805/06 27284671.

Solliciteren Stuur je sollicitatie en cv voor 20 september 2018 naar Solidair Groningen & Drenthe via info@solidairgroningendrenthe.nl.